הנה מספר נקודות עליהן יש להקפיד בעת רכישת צמיגים לרכב
1. מבחר מותגי צמיגים לרכב בשוק הוא עצום. נצלו זאת לטובתכם, ואל תתקבעו רק על הצמיגים ה"מקוריים" של הרכב. למעשה, אין כל התחייבות של יצרן הרכב שלכם כי הצמיגים שהותקנו ברכב בעת ייצורו הם המתאימים ביותר לרכב או לכם. לרוב, בחירת היצרן בסוג זה או אחר של צמיגים, משקפת יותר הסכמים כלכליים ואסטרטגיים שיש לו עם יצרניות צמיגים, מאשר את הבחירה הטובה ביותר לרכב ולסגנון הנהיגה הצפוי ברכב. לכן, כאשר אתם רוכשים צמיגים חדשים, הקפידו על כך כי בחירתכם תהיה חופשית ונטולה מכל דעות קדומות. בחרו את הצמיגים האיכותיים ביותר שאתם יכולים להרשות לעצמכם, צמיגים אשר יתאימו באופן מדוייק לסגנון הנהיגה שלכם ולסוג הרכב.
2. לעולם אל תרכשו צמיג אשר תאריך הייצור שלו גבוה משש שנים . תאריך הייצור מוטבע בספרות על גבי הצמיג, כאשר שתי הספרות האחרונות מציינות את שנת הייצור. הסיבה לכך שאין לרכוש צמיגים אשר יוצרו לפני יותר משש שנים, היא שאיננו יכולים לדעת מה הם תנאי האחסון בהם שהו הצמיגים. אפילו שהצמיגים לא היו בשימוש, ייתכן כי הם אוחסנו בשמש או בלחות גבוהה, או בתנאים אחרים אשר גרמו להם לאבד מאיכותם. ניתן להקל ראש בנושא כאשר מדובר בצמיגים איכותיים מאוד של חברות מוכרות. צמיגים אלה מגיעים באריזות מיוחדות אשר שומרות עליהם מפני פגעים ונזקים שונים, ולכן ניתן לאחסנם בתנאים רבים ומגוונים.
3. לאחר החלפת צמיגים חשוב לבצע איזון גלגלים. בטיחות הנסיעה שלכם ברכב תלויה במרכיבים שונים, כאשר אחד המרכיבים הבולטים הוא יציבות הרכב. איזון כללי של הצמיגים יבטיח לכם נסיעה בטוחה ויציבה. אגב, יש לבצע איזון גלגלים גם לאחר פגיעה משמעותית בגלגל, או כאשר מרגישים רעידות בהגה. צמיגים הם מאוזנים כאשר רכיבי ההגה, הבלמים והמערכות השונות שבאות עימם במגע, מתואמים יחדיו. כמו כן, הצמיגים חייבים להיות מורכבים באופן תקין על גבי החישוק.
4. בעת הרכישה, הקפידו על כך שאתם מקבלים תעודת אחריות של היבואן. תעודה זו מבטיחה לכם שבמקרה של פגם בייצור או פגם אחר של היצרן, אתם תהיו מכוסים ומוגנים מפני הוצאות נוספות. אם היצרן אינו מספק תעודת אחריות, אל תרכשו ממנו צמיגים, אפילו אם המחיר מפתה. זוהי יכולה להיות מלכודת וסכנת חיים.
5. העדיפו צמיגים איכותיים של חברות ויצרניות גדולות ומוכרות. למרות שההוצאה הראשונית תהיה גבוהה יותר, בסופו של דבר, לאורך חיי הצמיג, אתם תגלו כי מדובר בהשקעה משתלמת בשל החיסכון בדלק, השמירה על מכלולי הרכב השונים, וחיים ארוכים יותר של הצמיגים.
חשוב לדעת – מבנה הצמיגים
לאחר שקיבלתם מידע בסיסי בנוגע לרכישת צמיגים חדשים, חשוב כי תקראו קצת על האופן בו הצמיגים המודרניים בנויים. הדבר חשוב, משום שידע על מבנה הצמיגים יעזור לכם לענות על שאלות בסיסיות וחשובות בנוגע להתקנתם ותחזוקתם, כמו גם לחשיבות שיש ברכישת צמיגים איכותיים לרכב כגון
צמיגי קונטיננטל , צמיגי גודייר ,
צמיגי מישלין .
ראשית, חשוב להדגיש כי צמיגים בנויים משלושה חלקים עיקריים: שפה, סוליה ודופן. הצמיגים המודרניים הם, ברוב הגדול של המקרים, צמיגים רדיאליים ונטולי אבוב פנימי. הם נחשבים לסוג הפופולרי ביותר, והם בנויים בצורה של חגורות רוחביות.
הצמיגים המודרניים מורכבים מתערובות סודיות של חומרים רבים. לכל חומר יש תכונות ייחודיות, כמו גם חסרונות ייחודיים. מה שעושה צמיג טוב הוא מבנה מאוזן מבחינת היתרונות והחסרונות של החומרים המרכיבים אותו. לדוגמא, הניילון, מרכיב פופולרי בצמיגים רבים, הוא חומר עמיד וחזק. אולם, החיסרון הגדול שלו הוא היותו רך, כך שבעת מגע עם הקרקע הצמיג מקבל צורה שטוחה במקום מעוגלת. בעוד ש"חיסרון" זה דווקא מהווה יתרון במרוצי שטח, הוא אינו מתאים לשוק הפרטי, ולכן הניילון אינו מהווה מרכיב עיקרי בצמיגים לשוק זה.
מרכיב עיקרי נוסף בצמיגים הוא הפלדה. הפלדה, חומר קשה, עמיד ואטום, תורמת רבות להתמודדות עם פגעי הדרך השונים, כגון בורות, מסמרים ואבנים. רובדי פלדה מעניקים התנגדות מעולה לתנאי הדרך, ולכן הם מורכבים מתחת לסוליית הצמיג. יחד עם זאת, הפלדה אינה גמישה, וזה החיסרון הבולט שלה. מסיבה זו, לא ניתן להרכיבה על דפנות הצמיג.
צמיגים לרכב עשויים מחומרים רבים ומתרכובות שונות, רובם כמובן סודיים. אך המשותף לכל סוגי הצמיגים, החומרים והתרכובות, הוא שהם מאבדים את תכונותיהם החיוביות לאורך זמן, ובאופן מואץ יותר כתוצאה מתחזוקה שאינה נכונה או מתאימה. תהליך זה מוביל לפגיעה בנוחות ובבטיחות הנסיעה, ולכן חשוב לשמור על תחזוקה שוטפת של צמיגי הרכב, ולהחליפם במידת הצורך.